Alu profil zunanja zaščitna plošča za tesnilni prag EM

Alu profil zunanja zaščitna plošča za tesnilni prag EM

Alu profil zunanja zaščitna plošča za tesnilni prag EM

Alu profil zunanja zaščitna plošča za tesnilni prag EM

ZAŠČITNA PLOŠČA:

Vgradne dimenzije: 2,4 x 57,5 mm.
Standardne dolžine: 1000 MM  Minimalna dolžina: 300 mm
Material: aluminij
Pokrivne kapice: PVC v sivi barvi
Montaža: samolepilna ali z vijaki

Pri nakupu Alu profil zunanja zaščitna plošča za tesnilni prag EM dobite samo zaščitno ploščo, alu profi za tesnilni trak morate dokupiti posebej.

Za EM talne prage:  SOUNDPROOF , UNIPROOF ali BRUSH

Tesnilni pragi blagovne znamke EM ali Ellen-matic so narejeni v več tehnično zahtevnih izvedbah in v več blagovnih znamkah. Tovrstni proizvod ima na tržišču več imen, kot so avtomatski tesnilni prag za vrata, avtomatsko talno tesnilo ali giljotina, spet drugi mu pravijo po domače »šaleks«. Delimo jih po načinu pritrjevanja: preko krilc ali s pomočjo stranskih obešalk, nadalje na enostransko delujoče ali na dvostransko delujoče aktiviranje. 
Izdelani so v osnovi iz aluminijastega profila z vgrajenim tesnilnim mehanizmom, ki je vpet centrično, tako da se tesnilo v funkciji povsem prilagaja tudi poševnim režam. V gibljivi del mehanizma ali suporta je vgrajeno elastično silikonsko tesnilo. Aktiviranje suporta se izvaja preko regulirnega vijaka – čepa, ki ob zapiranju vrat zadane ob podboj in s tem aktivira tesnilo. Tesnost enostavno kontroliramo s pomočjo papirja, ki ga podstavimo pod vrata, tako na strani tečajev kot pod kljuko in ga poizkušamo izvleči. Če ga tesnilo prime, je spoj tesen. 

Tesnilni prag EM Soundproof je avtomatsko tesnilo za vrata, odlično tesni pretok zraka, dima, ropota in ognja. Konstrukcija in dimenzije so usklajene z DIN 18095. Tesnilni profil je narejen iz specialnega ognjevarnega silikona z izvedeno bočno zatesnitvijo. Montaža je enostavnas privijačenjem preko stranskih ploščic. Funkcioniranje mehanizma je lahko in pri optimalnem tesnenju ne povzroča ropota.

Vgradne dimenzije: 15 x 30 mm, priporočan utor je 16 x 31-32 mm, prag ne sme biti tesno vgrajen. Priporočamo tudi vsaj 2 mm globlji utor od samega praga.
Dobavljivi tudi krajši pragi od 62,8 cm, vendar ne pod 30 cm dolžine.
Dobavljivi tudi pragi po naročeni dolžini ali v DIN dolžinah. 
Pragi so dobavljivi z enostranskim aktiviranjem.
Tesnilni profil posebne oblike je pri ognjevarnih pragih narejen iz ognjevarnega samougasnega materiala.  
Tesni tudi poševne reže, ker je suport vpet centrično. S privijanjem regulirnega vijaka dosežemo tesnost na obeh straneh vrat.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
  • Ogledov: 4642
  • Proizvajalec ELLEN
  • Šifra: EM plosca
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 25.19€
  • Brez DDV: 20.65€

Oznake: alu, profil, tesnilni, prag zunanja, zaščitna, plošča